Saranke.reismee.nl

First Story vanuit Curacao!

Lieve lieve mensen BON BINI!

Ik zit nu eindelijk in de zon enschrijf dit verhaalop een lounge club,even voor het beeld kijk op de website http://www.mooncuracao.com/ ..

Vrijdag ochtend (héél vroeg) vertrok ik voor 5 maanden naar Curacao. Het afscheid was wel even een moeilijk moment, maar ik had er ook reuze zin in om nu te gaan na al die maanden wachten. Iedereen nog bedankt voor het gezellige afscheidsfeestje en voor het uitzwaaien!

Ik heb op schilhol al twee stagiaires leren kennen, Marta en Marley. En ja, Lois, Lio en Bell, die jongen ging dus ook naar Curacao. Erna nog helemaal niet gezien. Vond het wel fijn dat ik niet helemaal alleen vloog. Heb in het vliegtuig een beetje films gekeken en geslapen. Ik kon niet wachten om te landen!

Uiteindelijkstap ikhet vliegtuig uit en het lijkt wel of ik het weer heb meegenomen vanuit Nederland! Regen, natte wegen en geen zon te bekennen. Helaas, maar gelukkig was het nog wel erg warm weer. Op zich niet heel erg als je van -10 naar 30 graden gaat.

Eenmaal aangekomen werd het half jaartje meteen ingeluid met een borrel van wereldstage. Alle stagiaires die deze ochtend waren aangekomen waren hierbij aanwezig. Erg gezellig, al had ik het wel even zitten na een vlucht van meer dan 12 uur vliegen. Ik was gesloopt, maar we gingen door!

Na twee uurtjes kon ik eindelijk mijn kamer zien! De foto's zien er toch allemaal wel iets beter uit, maargoed dat was te verwachten. Ik woon aan de achterkant van het studentenhuis en kijk uit op zee als je door deverpauperde huizen heen kijkt, die worden bewoond door zwervers (chollen hier genoemd). Beetje eng, en telkens als ik mijn deur op slot doe heb ik het gevoel dat ze over me schouders mee kijken. Maar we houden ze maar te vriend en ik berg me spullen goed op. Je kan er toch niet meer tegen doen!

Mijn kamer is op zich best wel een ruime kamer. Moeter nog wel een beetje mijneigen kamer van maken, maar dat komt wel goed. Verder rot mijn keuken al aardig weg door het vocht haha. Je kan niet alles hebben. Het is wel relaxed dat ik mijn eigen douche, keuken en toilet heb!

We hebben ook een leuke binnenplaats, afgezien van de vuilnisbakken waar ratten hun eten halen en weer weg rennen. Erg scarry, ik loop er dan ook met een groteboog omheen. En m'n afval gooi ik er wel in vanaf een afstand.

Eerste avond ben ik met 20 meiden uit eten geweest. Moet zeggen dat ik er misschien van 4 de naam ken. Zijn allemaal best aardig. Deze week komen er nog allemaal nieuwe stagiaires aan.

Helaas heb ik nog geen internet op me kamer, weet ook nog niet zeker of dat er komt. Maar Lang leven de Blackberry. Ik heb gelukkig nog een maandje internet op m'n mobiel. Vind het wel fijn als ik op me kamer internet heb dan kan ik gezellig met jullie skypen in plaats van in een bar met muziek op de achtergrond.

Heb veel nieuwe ervaringen meegemaakt. Het weer bevalt me enorm, de mensen zijn erg aardig en ik begin al aardig mijn eigen plekje te creeren.

Vanavond ga ik voor het eerst uit en morgen begin ik aan mij eerste stagedag!Binnenkort zal ik een nieuw verhaal plaatsen en wat mooie foto's, ik ga nu weer even chillen ;)!

Ennn.. komt het allemaal een beetje goed over meiden???

AYO!

Skype adres: Saranke97

Telefoonnummer: 005999-6921744

Lotte en Mama

Hi zus,dochter,

Enorm leuk om toch je verhaaltje te lezen. Al hoewel we alles eigenlijk wel wisten haha !

skype moeten me maar gauw doen?!

Nou we bellen snel!

dikke zoen Lotte en Mama

Maaike Ruiter

Hey nichtje!!

Leuk iets van je te horen! Vanmiddag hoorde ik je ook al op de achtergrond, maar het is leuk nu ook je belevenissen te lezen.

Die club waar jij je nu bevindt ziet er niet onaardig uit zeg..heerlijk!

Hier een tip om de ratten te bestrijden:
Over het algemeen zal een hond(je) met jachtinstinct bv: teckel, fox, jack russel,... de meeste ratten en muizen wel op afstand houden. Tip: Koop een hond! ;)

Meis, veel plezier vanavond..je eerste stapavondje op Curacao en succes met je eerste stagedag!

Liefs, Maaike

Hans & Hanneke

Hoi Saranke,

Heerlijk dat temperatuurtje dat lijkt mij wel wat, maar die (gr)chollen en die ratten mmmmmh wat minder.

Je hebt in ieder geval al heel wat meegemaakt, dat is wat anders dan thuis en als de (moon)club en het stappen je goed bevalt dan gaat de rest toch ook wel goed! Je bent in ieder geval niet alleen. Zijn er naast die meiden ook nog wat jongens aanwezig????

Succes de komende week en goed smeren hé!

Groetjes uit Zwolle

Hans & Hanneke

Jesse

Ik wist niet dat jij zo kon schrijven, haha. Leuke dingen maak je mee hoor, ookal wist ik (netzoals mam en lot) bijna alles al :P Hopelijk kan je internet op je kamer snel regelen zodat we kunnen skypen: anders voor niks die cam en audio-set van de kerstman gehad! Nou, we gaan snel weer ff msn-en of skypen/bellen! Byebye

Rich en San

He Nicht,

Leuk om je verhaal te lezen! Wat klinkt het allemaal heerlijk...op een paar dingen na dan! De foto´s van de bar zien er ook niet slecht uit..we kijken uit naar jouw foto´s. Ga er maar lekker van genieten, doe voorzichtig en heel veel succes met je stage!

liefs, Richard en Sanne

Peter De oom uit Lelystad@ Sarankr

Toeval bestaat niet, er was vanmiddag een special op tv over Curacao. Zag geen rat:-) doe lekker rustig aan, en succes met de doekoe.

Groetjes van de club van 4

Lio

Dag Lekkerding,

Ik zit met trots en verbazing te lezen wat een tekst. Leuk van die jongen by the way en leuk om te lezen dat je, je al een beetje aan het settelen bent. In het begin is alles wennen over twee weken is die zwerfer in je achtertuin je beste vriend! ;-) Succes morgen met je eerste stagedag en ill send you some sunshine!

Dikke kus

Li

Lio

En oja ik denk dat je moet opassen met je blackberry en internet? ik weet niet of je dat gewoon nog met je nederlandse abonnement doet? maar dat kost echt handen vol met geld ( zie berichtje hieronder van de consumentenbond)

Op vakantie in het buitenland en toch internetten? Dan doet u er goed aan het plaatselijke internetcafé op te zoeken. Internet via de mobiele telefoon of met een netwerkkaart in de laptop is geen aanrader, omdat de kosten flink oplopen.
Wie in het buitenland via de mobiele telefoon regelmatig gebruik maakt van internet, wacht bij thuiskomst een hoge rekening. De kosten kunnen oplopen tot tientallen euro’s voor een kortstondig internetbezoek van enkele minuten. De Consumentenbond waarschuwt al jaren voor de te hoge tarieven voor het gebruik van de mobiele telefoon (bellen, sms’en en internetten) vanuit het buitenland. Europese telefonie-providers brengen elkaar onnodig hoge bedragen in rekening, en uiteindelijk is het altijd de beller die er voor opdraait. Vooral bij internetten kan de rekening snel oplopen, omdat vaak niet per ‘tik’ maar per binnengehaalde kilobyte betaald moet worden.

voor het geval dat je dat niet wist.

Liefs

Bell

Hee meis!!

wat een heerlijk verhaal om te lezen! ik wist wel dat je het in je had;) het geeft ons een beetje een beeld waarin je terecht bent gekomen....en zo te horen heb je al een paar fijne huisdiertjes!;) hahah waarschijnlijk went het allemaal wel! je hebt gelukkig een dak boven je hoofd!

ik kan niet wachten om foto's te zien!! maar die komen binnenkort vanzelf wel;)

ohja....ook leuk van die jongen;):P hahaha nee grapje...was gewoon toeval:P

succes morgen en heel veel plezier!!

ik wacht op je volgende berichtje!

Hele dikke kuss en veel liefs! x.

Jim Thai!

Saaaaaa... hahaha cool om te lezen dat het tot noch toe goed bevalt! Dat schrijven gaat je toch goed af? Dus ik verwacht veel updates uit Nederland aan de Cariben!

Sawasdeekhrap!

mariska rijs

Hee nicht, gelukkig ben je goed aangekomen en heb je je huis gevonden haha, geniet van de natuur incl, de ratten haha, heel veel succes maandag en heel veel liefs van ons allemaal,
ayo, dushi

Aniek

Saaa, meissie!

Leuk je verhaal te lezen! Goed dat je je plekje al een beetje vind, ik wist wel dat het met jou goed zou komen ;)! Is het weer ondertussen al een beetje omgeslagen? Zou prettig zijn!! Meid, geniet van de tijd daar en heel veel succes op je stage!!

Tot je volgende berichtje!

Dikke kus, Aniek

p.s. Niet te veel mannen versieren he ;)!? haha

Timmes

Ey!

Ik wist helemaal niet dat jij zo fanatiek kon schrijven! Jij hebt het maar weer goed voor elkaar, ik moet elke dag door sneeuw en regen naar Rotterdam.. 3 uur reizen per dag xD.

Maar tof.. Ik ben echt mega benieuwd naar je project!
Donderdag presentaties.. bah!

astrid

heyyy,sara het is je gelukt,je zit op de antillen lekker chillen,beetje stage moet lukken en de rest feesten en lekker weer , geniet ermaar van !! kus astrid

Michelle en Stanny

Heeii Sarank!

Goed idee van die hond, hihi... Schijnt de zon nu wel? Wij hadden vandaag weer sneeuw en hagel.
Geniet maar lekker, en vandaag was het misschien even wennen, je eerste stagedag.

Xxxjes en knuffels

Charissa

Heey tjik..

Echt leuk om je story te lezen meis.. Ben blij dat je het er al een beetje naar je zin hebt en je huisje je (enigszins) bevalt.. Had je er al een beetje voor gewaarschuwd toch hihi..

Heel veel plezier daar nog mop.. Geniet ervan :D..
Dikke kus

Marianne en Ton

Hoi Saranke,
Daar zit je dan , eindelijk op Curacao. We zien al woorden als chillen, lounge club, leuke boy in vliegtuig.. dan neem je de ratjes en grollen (of waren het trollen) maar voor lief. Het zal vast wel een super ervaring worden daar in de tropen. We hopen dat je er volop van kunt genieten (en ook goed en lekker zult eten daar). Veel plezier en we blijven je verhalen graag volgen.
Dikke kus van Marianne en Ton

Raz

Leuk verhaaltje,

En super dat je je nu al een beetje thuis gaat voelen.
Dus nu in korsou (curacau) ben je SANKA SUA!!

Ik ga nu maar even bekijken waar jij uithing dan.

Heel veel plezier nog!

Xxxx...(L)

mariska

Hee Saar, lief dat je belde , leuk hoor die pontjesbrug haha, let je wel goed op! nu weet je hoe het werkt , blij dat je stage leuk is , heel veel liefs van ons 4

Kirs

Hey Saatje!

Wat cool om te lezen hoe je daar zit! Jammer van de wegrottende keuken, maar dat is alleen maar weer een goed excuus om vaak buiten de deur te gaan eten ;-) Heel veel succes met je stage en ik wacht met smart op de volgende update + foto's :-)

Houd je ramen goed op slot en tot snel xxx Kirs

mariska

Hee, Sarank' , Al weer een week voorbij, hoe ging het de eerste week, viel het werk mee?
Slaap lekker uit en geniet van je weekend , gefeliciteerd met je pa,
kus van ons

Tante Trudy

Hey lekker wijf :-)
Goed om je verhaal te lezen :-) Na je sms over de ratten had ik helemaal met je te doen, maar dat is gelukkig maar een klein deel van het verhaal.
Geniet en heel veel liefs vanuit een koud kikkerlandje Trudy

Lois

Lieffff,
Wat een leuk verhaal! Menn ik mis je echt zo erg he als ik het lees. Besef nu pas dat ik je gewoon zolang niet ga zien =(.

Ik ben vanmorgen terug gekomen vanuit Oostenrijk met de bus. Nu lekker moe en brak dus. Het was echt heerlijk en super! Maar dat ga ik je allemaal nog mailen =D.

Wel eng van die zwerfers man! Doe je wel extra voorzichtig nu ik je niet kan beschermen haha. Ben echt heel erg benieuwd naar de foto's. Ziet er al wel vet uit die loungeclub!

Nou saatje, mis je echt like hell en je kon morgen skypen geloof ik he? Zit ik vanaf 22.00 klaar haha!

Dikke zoenn

H & H

he Sarank, naast al je sms, skype en mailtjes, zo maar weer eens een groet uit zwolle! Gaat het een beetje met je stage en je vrienden op lokatie? Kijk uit naar je nieuwe story! Groetjes van ons

ps heb je al post gehad?

s.rijsenbrij

Hayo Saranke,
Meissie je bent nu al een tijdje weg en we missen je best wel hoor. Het weer begint hier nu ook een beetje beter te worden en vandaag heb ik plantjes gekocht en bij opa rijsenbrij in de tuin gezet. Ja ja het voorjaar komt eraan. Verder gaat alles zijn gangetje hier en kijken we uit naar pasen. Spreek je snel weer en dikke kus van je mama en zus en broer.